Планшети найчастіше використовують для перевірки пошти – дослідники

— 3 липня 2012, 16:18

Такими є результати, які отримала дослідницька компанія Gartner, пише Лента.ру.

68% респондентів читають з планшета новини, а 63% - дізнаються прогноз погоди. Трохи рідше власники планшетів користуються соцмережами і грають в ігри (62 і 60% користувачів відповідно).

Gartner відзначає, що більшість учасників опитування крім планшета мають телефони, комп'ютери і телевізори. Люди, як правило, не замінюють один пристрій іншим, а використовують свої прилади по черзі. Кожен служить для виконання певного завдання.

З'ясувалося, що планшети використовуються для читання частіше, ніж інші пристрої. Книги та періодику читає з планшета приблизно третина опитаних. Мобільні ПК для читання застосовують 13%, а мобільний телефон – 7% респондентів.

Найчастіше люди працюють з планшетами у вітальнях - так чинять 87% користувачів. На другому місці за популярністю знаходиться спальня, а на третьому - кухня.

Люди цінують планшети за зручність, компактність і малу вагу, показало опитування. Чоловіки найчастіше купують собі пристрій самі, а жінки - отримують в подарунок.

Gartner провела опитування в кінці 2011 року. У ньому взяли участь власники мультимедійних планшетів із США, Великобританії та Австралії.

Учасників просили протягом семи днів вести щоденник і описувати в ньому свій досвід спілкування з пристроями.

Реклама:

Головне сьогодні