Юна китайська плавчиня шокувала експертів. Фото

— 31 липня 2012, 16:37

Однак надзвичайний успіх китаянки може пояснюватись жорстокими тренуваннями, яких зазнають спортсмени у Китаї, повідомляє The Daily Mail.

Мати рекордсменки стверджує, що Є висловила бажання бути плавчинею у 7-річному віці, втім видання зазначає, що насправді її обрали, оскільки вона була надзвичайно маскулінною дівчинкою з дуже великими руками та довгими кінцівками.

Є перевезли в спортивну школу і вже до 11-річчя вона виграла своє перше велике змагання серед юніорів. Дівчинка 6 років жила в гуртожитку в спартанських умовах з 5 іншими дітьми, а в 7 років вже виконувала вправи, які більше пасують дорослим, роблячи перерву в тренуваннях лише на час, доки чистили басейн.

За інформацією видання, такі випадки в Китаї не поодинокі - в січні в інтенеті з'явились фотографії з китайськими дітьми, які плакали від болю, коли їх змушували тренуватись.

"А щоб вони не забули, для чого вони тут, великий напис на стіні нагадував їм – золото", - йдеться у статті.

Видання зазначає, що останнім часом колишні китайські спортсмени скаржаться, що сувора спортивна програма, яку вони виконують під час тренувань, заважає їм інтегруватися в звичайне життя після закінчення спортивної кар’єри.

Автор статті провів паралель з плавчинею від колишньої НДР Петрою Шнайдер, яка приголомшила світ перемогою в запливі на 400 метрів під час Олімпіади 1980 року в Москві.

ЇЇ також відібрали у спортсменки ще маленькою дівчинкою і направили до спортивного табору, де вона постійно і виснажливо тренувалася. Більше того, її називали не на ім’я, а зверталися "Спортсмен 187".

Автор відзначає, що Шивен має таку ж як і у Шнайдер маскулінну фігуру, міцну статуру, надзвичайно широкі плечі, величезні стегна та ноги.

"Коли я зустрів Петру Шнайдер, вона страждала від жорсткості мускулатури, що змусило її народити свою єдину дитину шляхом кесаревого розтину, а також нерегулярне серцебиття, аномально високий рівень холестерину і постійний біль у спині. В неї з'явилося адамове яблуко і розвинулися чоловічі щелепи і вона сказала, що охоче поміняла б золоту медаль на жіночність Шерон Девіс (її конкурентки)", - зазначає автор.

Петра Шнайдер

"Ми повинні сподіватися, що Русалка-Мандарин ніколи не матиме такої ж історії" - йдеться у статті.

Реклама:

Головне сьогодні