З початку року зафіксована рекордна кількість кандидатів в Майстри Вина

— 4 липня 2012, 10:37

Кількість кандидатів з початку 2012 року склала 98 осіб з 21 країни світу. Усі претенденти здавали іспит на престижне звання магістра вина (MW - Master of Wine), яке прирівнюється до докторського ступеня.

Іспити вже пройшли у Лондоні, Сіднеї та Напе. Серед кандидатів в MW були представники з Китаю та Індії, які отримали можливість стати першими майстрами в своїх країнах. У разі успіху вони приєднаються до когорти обраних - зараз у світі є всього 298 магістрів вина.

Іспит включав у собі практичну та теоретичну частини, а також захист дисертації. Теоретична частина включала питання з усіх областей знань про вино - починаючи з виноградарства і закінчуючи маркетингом і винним бізнесом. Практикум займав три дні і складався в оцінці 36 зразків, розділених на три флайта по 12 вин.

У перший день іспитів оцінювали білі вина, у другій - червоні, в третій - будь-які вина від ігристих до солодких міцних.

Екзаменатори, в свою чергу, оцінювали здатність кандидатів визначати вина різних категорій з різних регіонів світу - від топового бордо до ігристого рожевого Зінфандель за $ 10.

Крім того, претенденти на звання магістра повинні були зробити висновки про виробничий метод і комерційний потенціал вина - все це під час сліпої дегустації. Скільки з 98 кандидатів поповнять клуб MW, стане відомо тільки у вересні цього року.

Реклама:

Головне сьогодні