Ідеальний поцілунок триває три хвилини – вчені

— 6 липня 2012, 17:38

Спочатку це свято з'явилося на Британських островах як Національний день поцілунку, але потім з поширенням Інтернету набуло загальносвітового статусу.

У світовій науці створено нову дисципліну з офіційною назвою філематологія (philematology). Новий напрямок буде вивчати фундаментальні фізіологічні, психологічні та інші особливості людського поцілунку, пишуть РИА Новости.

Офіційне визнання нової дисципліни відбулося в 2009 році на конгресі Американської асоціації за прогрес науки (American Association for the Advancement of Science).

Вчені вже неодноразово проводили дослідження в рамках філематології. Зокрема, було встановлено, що романтичний поцілунок двох закоханих не тільки створює емоційний сплеск, але й викликає активізацію діяльності цілого ряду гормонів.

Так, наприклад, було доведено, що в крові цілувальників зменшується рівень кортизолу, який викликає у людини стресові стани, і збільшується концентрація окситоцину - "гормону довіри", або "гормону кохання".

Дослідники стверджують, що поцілунок допомагає схуднути. За їхніми підрахунками, за дві хвилини палкого поцілунку спалюється до двох калорій. Поцілунок є відмінною профілактикою зморшок: він задіює близько 30 м'язів обличчя. Крім того, поцілунок розробляє легені, є профілактикою карієсу.

[L]Психологи з Берлінського університету встановили, що три 20-секундних поцілунки зранку здатні підтримувати романтичний настрій цілий день, а довгий поцілунок припиняє напад вегетосудинної дистонії.

Спостереження за ста парами різних віків показали, що тривалість ідеального поцілунку - 3 хвилини. Також при цьому бажано дивитися один одному в очі.

Рекорд за тривалістю поцілунку був встановлений в лютому 2012 року в Таїланді. Його встановила пара гомосексуалістів, чий поцілунок тривав 50 годин, 25 хвилин і 1 секунду.

Рекорд був офіційно зафіксований під час марафону поцілунків, приуроченого до Дня святого Валентина в тайському курортному місті Паттайя.

Реклама:

Головне сьогодні