Залізничники вже кажуть, що дітей без документів можна везти за гроші

— 6 липня 2012, 18:02

Про це повідомляє ТСН з посиланням на "Укрзалізницю".

З одного боку "Укрзалізниця" звертає увагу, що пасажири з дітьми до 14 років повинні обов'язково мати з собою оригінали документів, які підтверджують вік дитини.

"Посадка у вагон без відповідних документів забороняється... Наявність проїзних документів у тому числі і наявність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини провідник повинен перевірити при посадці пасажирів у поїзд та на шляху прямування", - йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

Водночас зазначається, що у разі відсутності необхідний документів для уникнення конфліктних ситуацій "начальник поїзда має право оформляти доплату до дитячого квитка для проїзду дитини".

Також в "Укрзалізниці" зазначили, що про необхідність мати з собою документи дітей, пасажирів попереджають квиткові касири під час оформлення дитячих проїзних документів, а на вокзалах здійснюється оголошення по гучномовцю.

Як відомо, 24 червня одна з пасажирок їхала потягом Харків - Херсон, проте документів на 1,5-річного сина та 3,5-річну доньку у неї не було, через що провідниця прийняла рішення висадити її з вагону на найближчій станції.

Реклама:

Головне сьогодні