Тест

Екологи обурились рекламою на урядовому порталі. Фото

Про це повідомив Національний екологічний центр "Українській правді. Життя".

[L]Захисники дельфінів вважають утримання дельфінів в дельфінаріях жорстоким поводженням з тваринами, людина не може створити для дельфінів умов, що відповідають їх природним потребам.

Утримання дельфінів в дельфінаріях також суперечить Законам України, зокрема Закону "Про Червону книгу України", адже всі три види дельфінів, що водяться в Чорному та Азовському морях, занесені до неї, й на їх використання в наукових цілях потрібні спеціальні дозволи, не кажучи вже про видовищні заходи та шоу-програми, зазначають екологи.

Після відкриття у Феодосії нового відділення одеського дельфінарію "НЕМО", екологи знову поставили під сумнів законність набуття підприємцями у власність дельфінів.

Адже виловлювати дельфінів у Чорному та Азовському морях заборонено наказом Міністерства екології та природних ресурсів "Про тимчасову заборону спеціального використання китоподібних Чорного і Азовського Морів" ще з 2008 року, але доказів контролюючим органам, що всі дельфіни, які утримуються в побудованих у 2009-2012 роках дельфінаріях, законно набуті у власність, жоден з дельфінаріїв "Немо" не надав

Повідомлення про появу дельфінарію у Феодосії виникло днями на урядовому порталі, воно містить елементи реклами, зокрема, описує частини програми та повідомляє про розклад вистав.

Та сама реклама, яка так обурила екологів

Учасники громадської кампанії проти комерційного використання дельфінів в дельфінаріях звернулись до Кабінету міністрів з вимогою надати інформацію, на яких підставах рекламу дельфінарію розмістили на урядовому порталі.

"Після трьох років боротьби з дельфінаріями "НЕМО" я навіть не здивуюсь, що і на сайті кабміну рекламу розміщено незаконно", – коментує ситуацію заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

"Сайти органів влади не повинні містити реклами; жодної офіційної інформації, кому і скільки треба заплатити, щоб розмістити рекламу, на урядовому порталі немає. Це взагалі випадок унікальний. Ви можете пригадати, чи будь-коли на сайті кабміну розміщували рекламу казино, нічних клубів, аквапарків чи інших розважальних закладів?", - додає Василюк.