У Маріуполі заборонили короткі спідниці вчителів і вихователів

— 2 серпня 2012, 11:22

Працівники освіти погоджуються, що у цьому є певний сенс, але просять відповідних зарплат для ділового одягу, пише газета "Сегодня".

В документі "Про дотримання норм і стандартів ділової етики працівниками навчально-виховних установ" прописано, що педагоги повинні носити спідниці не вище середини коліна, а також незалежно від пори року мати змінне взуття. При цьому табу – на домашнє, відкрите, масивне і зношене взуття.

"Дійсно, діловий стиль в одязі прекрасний. Учитель в джинсах і кросівках не викликає поваги в учнів. Однак було б дуже навіть добре, якби заробітні плати були настільки високі, що б ми, вчителі, могли дозволити собі цей горезвісний діловий стиль", - каже Світлана Фролова, вчитель історії однієї зі шкіл Маріуполя.

За її підрахунками, щоб відповідати стилю, потрібно витратити на вбрання близько 8 тис. гривень, а зарплати педагогів в рази менші цієї суми.

В управлінні освіти Маріупольської міськради зазначають, що рекомендації по змінному взутті стосуються насамперед працівників дитячих садів. Мовляв, вихователі та нянечки в незручному взутті можуть послизнутися або вивихнути ногу і травмувати себе і дітей.

"Педагог не повинен одягатися відверто і зухвало. Ми допускаємо і брюки, але це не має бути святковий чи спортивний одяг. Там не обумовлена ​​фірма одягу. Тому немає різниці - купувати модну спідницю з потертостями чи звичайну пряму спідницю. Вчителі все одно в чомусь ходять на роботу ", - коментує "Сегодня" рекомендації по дрес-коду заступник начальника міського управління освіти Олена Узун.

Втім, звільняти чи штрафувати за порушення правил педагогів не будуть. В управлінні освіти обіцяють обмежитися усною доганою.

Реклама:

Головне сьогодні