Anonymous відстежив кривдника голодуючих дітей та помстився йому

— 2 серпня 2012, 14:10

Як повідомляє Lenta.ru вз посиланням на The New Zealand Herald, компанія знімала документальні фільми про вплив бідності на новозеландських дітей, а виручені кошти йшли на благодійність.

25 липня хакер, який ховається під псевдонімом @ AnonVoldemort зламав ресурс, про що повідомив в своєму мікроблозі.

Власник сайту Брайан Брюс (Bryan Bruce) попросив на своїй сторінці в Facebook допомоги у відновленні роботи ресурсу та пошуку зловмисника. Через день він отримав листа з інформацією про особу хакера: їм, говорилося в повідомленні, є 35-річний чоловік, що живе в Мадриді зі своєю матір'ю. Брюс вже передав дані іспанській поліції.

Брюс відзначає, що не знає, хто саме видав інформацію про хакера, однак припускає, що мова йде про учасників руху Anonymous. Ресурс NetworkWorld наводить скріншот з Twitter, в якому @ DomainerAnon, можливий член хакерського руху, вимагає від зловмисника повернути дані зламаного сайту.

На ресурсі продавалися копії документальних фільмів, але в результаті атаки сайт може не діяти як мінімум місяць. Відновлення його роботи потребує значних вкладень.

Anonymous не вперше повідомляють про себе як про "благородних" хакерів. Учасники руху, зокрема, виступали на захист Арктики й організовували кампанію по боротьбі з дитячою порнографією.

Реклама:

Головне сьогодні