Тест

Соцмережу "ВКонтакте" просять закрити у 32 країнах

Своє прохання вони пояснюють тим, що на ресурсі міститься велика кількість порнографії, у тому числі дитячої, пише російська газета "Известия".

"Мисливці за головами" також закликають інші країни обмежити в'їзд засновника "ВКонтакте" Павла Дурова, проти якого зараз в Росії проводиться перевірка.

Заява керівництва "Мисливців за головами" вже розіслана в посольства 32 країн в Росії.

У першу чергу "Мисливці за головами" просять керівництво країн обмежити доступ місцевих користувачів до популярної соцмережі. Наприклад, у тексті свого звернення міністру внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петеру Фрідріху борці з педофілією пишуть, що на ресурсі зареєстровано понад 500 тис. громадян цієї країни, з яких понад 16 тис. осіб – діти і підлітки.

"Мисливці за головами" попереджають, що "ВКонтакте" є найбільшим сховищем порнографії, у тому числі дитячої. Таке відео можуть безперешкодно переглядати неповнолітні громадяни. За підрахунками борців з педофілами, "ВКонтакте" зареєстровано більш ніж 11 млн підлітків, їх яких 7,5 млн – з Росії.

Представники "В Контакте" поставилися до ідеї "Мисливців за головами" негативно.

"Ми вже доводили, що активісти руху "Мисливці за головами" є групою, що закликає суспільство до насильства, заявив "Известиям" офіційний представник соцмережі Владислав Циплухін. - З цими кримінальними особами ніяких переговорів ми вести не будемо"

За його словами, дитячого порно в їх соцмережі немає і не буде, тому що за цим стежать модератори. "ВКонтакте" також активно співпрацює в цьому питанні з правоохоронними органами.

Нинішня ініціатива "Мисливців за головами" щодо найпопулярнішої російської соцмережі не перша. У липні цього року борці з педофілією написали заяву на ім'я міністра внутрішніх справ Володимира Колокольцева з проханням заблокувати соцмережу до того моменту, поки вона не буде повністю звільнена від сумнівного контенту.