Пакистанку, що "зганьбила" родину, застрелив у суді рідний брат-юрист

— 6 серпня 2012, 11:43

Провина дівчини полягала в тому, що вона вийшла заміж без згоди батьків, а виконав "вирок" її рідний брат Джавед Ікбал Шейк.

Трагедія сталася днями в суді пакистанського міста Хайдарабад, пише The Guardian.

Батьки Рахіли не схвалили її вибір, однак вона все одно вийшла заміж за коханого. Тоді розгнівані родичі звернулися до поліції з заявою про викрадення дівчини. Коли молоде подружжя з’явилося в суді в липні, дядько Рахіли спробував задушити її шарфом. Молодята попросили суд про захист, одначе друга спроба позбавити жінку життя виявилася вдалою.

Брат Рахіли, відомий юрист, оминувши два метало детектори, проніс до судової зали вогнепальну зброю та привселюдно застрелив сестру.

"Я зробив це з люті, бо вона зганьбила родину", - пояснив заарештований убивця журналістам.

Ця подія стала великим шоком для всіх, бо вбита походила з інтелігентної родини середнього класу, тоді ж як убивства в ім’я честі частіше трапляються у віддалених районах країни, зазначив представник поліції.

"Вона була моєю сусідкою, ми знали одне одного ще змалку. Ми почали закохуватися одне в одного більш як півтора роки тому, але вони (родичі Рахіли) не давали згоди на прохання мої сім’ї, щоб я з нею одружився", - розповів 30-річний удівець.

На втечу з коханим дівчина наважилася лише тоді, коли батько забажав віддати її за чоловіка, якого вона навіть не знала.

Після загибелі доньки її рідні виїхали з міста.

За підрахунками правозахисників групи Aurat Foundation, за 2011-й рік у Пакистані було скоєно 2341 подібний злочин, на 27% більше, ніж за минулий рік. Крім цього відомо про 8 тисяч викрадень жінок та 3461 зґвалтування. Причому злочини, про які стало відомо – лишень "верхівка айсбергу", наголошують експерти.

Реклама:

Головне сьогодні