Іграшковий кролик поміг викрити мережу педофілів

— 6 серпня 2012, 16:15

Протягом 2 останніх років поліція затримала 43 чоловіків зі США та Голландії. На одного зі зловмисників, працівника дошкільного закладу в Амстердамі, правоохоронці вийшли завдяки фотографії з іграшковим кроликом.

Про це пише The Daily Mail.

Кролиця Міффі – це популярний персонаж у голландській дитячій літературі та мультиплікації. Саме цю м’яку іграшку тримав у руках напівроздягнений півторарічний хлопчик, якого фотографував збоченець-вихователь на ім’я Роберт Мікельсонс.

Світлину один із злочинців надіслав "однодумцеві", який насправді був працівником ФБР. Іграшковий кролик вказав на Голландію, а помаранчевий светрик малюка на фото привів слідчих до невеликої крамнички в Амстердамі, що продала лише кілька десятків таких одежин. Фото хлопчика показали в спеціальній телепрограмі, й за лічені хвилини було встановлено особу його та кривдника.

У комп’ютері 27-річного Мікельсонса правоохоронці знайшли тисячі й тисячі зображень дітей, яких піддавали насильству. Найстаршій із жертв було 4 роки, найменшій – лише 19 днів.

Від нього ниточка вже потяглася до інших чоловіків, які через інтернет обмінювалися фотографіями та враженнями. Мікельсонса засудили до 18 років ув’язнення.

У травні американська поліція заарештувала такого собі Майкла Арнетта з Коннектикуту. Темою його фантазій було викрадення, вбивство та поїдання дітей. На одній зі світлин, знайдених у його комп’ютері, було зображено оголеного 2-річного хлопчика на пательні в духовці. Поліція встановила особу малюка, на щастя, він лишився живий.

Одним із чотирьох "соратників" Арнетта, яких затримали в липні, виявився артист-лялькар на ім’я Рональд Браун, який у 1980-х виступав в одному з дитячих телешоу на християнському телеканалі.

Саме він, зокрема, натхненно обговорював із Арнеттом в онлайні, як добре було б зготувати собі малюка на Паску. Як повідомили слідчі, затриманий визнав факт таких розмов, але запевнив, що вони лише фантазували, і нікому б насправді не зашкодили.

Реклама:

Головне сьогодні