Вчені знайшли ефективний засіб від винної алергії

— 6 серпня 2012, 19:34

Співробітники університету Британської Колумбії (Канада) розробили дріжджі, за допомогою яких можна створити вино, яке зможуть вживати люди, які страждають від алергічних захворювань, повідомляє Drinktime.rbc.ru.

Деякі любителі вина не можуть спокійно насолоджуватися улюбленим напоєм через алергію: випивши келих червоного вина, вони починають червоніти, страждати від головного болю, висипу на руках, прискореного серцебиття та інших неприємних симптомів.

Таку негативну реакцію людського організму викликають речовини, що утворюються в процесі ферментації вина. Зокрема, це молочнокислі бактерії, які додають під час ферментації щоб стабілізувати вино. Однак це призводить до появи в рідині алергенів.

Новий вид дріжджів, розроблений канадськими вченими, перешкоджає утворенню цих алергенів у вині. За деякими даними, на виведення цього виду та тести у дослідників пішло 15 років.

Нові дріжджі вже були схвалені американським Бюро по харчових продуктах і ліках, а також регулюючими органами в галузі охорони здоров'я та захисту навколишнього середовища в Канаді. Їх вже почали використовувати при виробництві вина в США і Канаді.

Реклама:

Головне сьогодні