Іноземні ЗМІ: ігнорування Facebook - "тривожний дзвіночок"

— 7 серпня 2012, 17:30

Ба навіть більше, німецький журнал Der Taggspiegel звернув увагу на те, що власних профайлів у Facebook не мали двоє масових убивць, чиї імена прогриміли на весь світ – Джеймс Холмс та Андерс Брейвік.

Про це пише The Daily Mail.

Як зазначає авторитетне видання Forbes, фахівці галузі людських ресурсів нині з пересторогою ставляться до молодих претендентів на вакансію, якщо тих не можна знайти в соціальній мережі.

Американський журналіст і письменник Фархад Манжу в своїй колонці у журналі State називає це вагомою причиною відмовитися від побачення з такою особою, заради власної безпеки.

"Якщо ви – людина певного віку, і знайомитесь із кимось, із ким збираєтеся лягти в ліжко, і ця людина не має сторінки в Facebook, ім’я, яке вам називають, може виявитися несправжнім. Це може бути таким собі "дзвіночком", - каже він.

Звісно, уточнює автор, це не стосується осіб старшого віку, які вже були цілком дорослі, коли з’явилися соціальні медіа.

Що ж до Холмса, який в липні зчинив стрілянину в американському кінотеатрі, забравши життя 12 осіб та ненародженої дитини, він бував на сайті знайомств Adult Friend Finder.

Норвежець Брейвік, який убив 77 людей, узагалі мало "наслідив" в інтернеті та надавав перевагу MySpace.

Як пояснює психолог Крістофер Меллер, те, що людина вчащає на Facebook, нині стало ознакою того, що вона має здорові соціальні взаємини. Між тим Холмсу, як і багатьом іншим масовим убивців, друзів бракувало.

Реклама:

Головне сьогодні