Помер легендарний автор Magic Moments та Close To You

— 3 вересня 2012, 12:02

За пісню для одного з голлівудських фільмів він отримав одразу два "Оскара", пише Бі-Бі-Сі.

Смерть настала від ускладнень, викликаних інсультом, повідомляє Американське товариство композиторів, авторів і видавців.

Хел Девід. Фото Reuters

Хел Девід почав писати вірші для естрадних виконавців ще в кінці 1940-х років, а в кінці 50-х зустрів співавтора, з яким йому судилося написати свої найвідоміші пісні.

З піаністом і композитором Бертом Бакараком він написав хіт Magic Moments для Перрі Комо, пісню I Say a Little Prayer, що стала відомою у виконанні Арети Франклін, Close To You для групи The Carpenters та інші шлягери.

Тріумф творчого дуету настав у 1969 році, коли вони отримали відразу два "Оскара" від Американської кіноакадемії за роботу над фільмом "Бутч Кессіді і Санденс Кід".

Одну статуетку їм дали за саундтрек до фільму, іншу – за найкращу оригінальну пісню. Мова йде про пісню Raindrops Keep Fallin 'On My Head.

Дружина Хела Девіда Юніс повідомила агентству АР, що він переніс одразу два інсульти: один в березні і інший – у вівторок.

"Навіть в самому кінці він продовжував писати пісні, - сказала вона. - Він завжди робив якісь нотатки або просив мене записувати, щоб потім не забути рядки, що прийшли в голову".

Реклама:

Головне сьогодні