Між Африкою та Європою може спалахнути винна війна

— 6 вересня 2012, 13:49

Експорт небутильованого (балкового) вина з ПАР у європейські країни, у тому числі в Британію, безперервно зростає. Якщо в 2006 році продаж балкових вин становив 35% від усього південноафриканського експорту, то зараз ця цифра зросла до 52%, повідомляє Drinktime.rbc.ru.

Нагадаємо, що балкове вино, це вино, яке ще не розлито у пляшки: воно поставляється у величезних резервуарах. Це дає безсумнівні переваги: ​​балкове вино дешевше, ніж бутильоване, це краще для навколишнього середовища, створює робочі місця в пакувальній індустрії у тій країні, куди прибуває балк, крім того, покупець особисто вирішує, які саме ємності для вина підійдуть для конкретного ринку.

Але, експорт балкового вина б'є по економіці тієї країни, яка продає таку продукцію. Наприклад, у Південній Африці на кожен 10 млн. літрів балка, яке було продане за кордон, доводиться 107 чоловік. Раніше вони були зайняті в пакувальній індустрії, а зараз позбулися роботи, зазначають в організації "Вина Південної Африки" (WoSA).

Загалом на вулиці вже опинилися близько 700 осіб. Південноафриканська влада заявляє, що у країні виник значний торговельний дисбаланс між імпортом віскі та експортом вина: в минулому році ПАР закупила віскі на 129 млн фунтів стерлінгів, а експортувала вина всього лише на 75 млн фунтів. Тому Уряд ПАР погрожує відповідними заходами, які вдарять по імпорту віскі з Великобританії.

Також, Уряд ПАР має намір розробити п'ятирічний план, який має допомогти впоратися з проблемами, викликаними експортом балка. Ця програма повинна буде знизити шкоду навколишньому середовищу, яку завдає пакувальна індустрія, а також змінити експортний ринок, щоб знизити залежність ПАР від Британії в цьому плані.

Реклама:

Головне сьогодні