Amazon представила нове покоління планшетів Kindle

— 7 вересня 2012, 18:01

Amazon показала оновлену версію рідера Kindle Touch, який отримав тепер назву Kindle Paperwhite. Новинка отримала систему м'якого підсвічування, завдяки якій пристрій стало комфортніше використовувати в темряві і умовах слабкої освітленості, пише Cybersecurity.ru

Крім того екран Paperwhite тепер має роздільність 1024х768 пікселів, що більше, ніж у Touch, і виготовлений на базі нової технології E Ink, яка відрізняється від технології, використаної в попередньому поколінні даних ґаджетів.

У США дані пристрої з'являться з 1 жовтня по ціні 119 доларів і 179 доларів (3G-варіант).

Нові Kindle Paperwhite аналогічні за розмірами старим Kindle Touch, проте корпус новинок став темнішим, а кнопка Home зникла з поверхні рідера. Кнопка включення і порт miniUSB залишилися збоку рідера. Від однієї зарядки пристрій може працювати близько 8 тижнів.

Зберегла Amazon і базову версію рідера, яка коштує 68 доларів і її продажі стартують через тиждень.

Amazon також представив планшети, які приходять на зміну Kindle Fire. Новий інтернет-планшет Amazon також має 7-дюймові екрани, але тут удвічі було збільшено обсяг RAM і на 40% зросла загальна продуктивність за рахунок нового процесора.

Також компанія заявляє і збільшений час роботи від акумулятора. Показала Amazon і збільшений 8,9-дюймовий планшет c роздільною здатністю 1920х1200.

8,9-дюймовий Kindle Fire HD має 8,8 мм в товщину і обзавівся дисплеєм, який приблизно на 25% яскравіший попередника в умовах роботи під прямим сонячним світлом.

У Amazon стверджують, що Fire HD на 54% швидший Google Nexus 7 і на 41% швидший iPad 3.

Обидві моделі нових Fire мають фронтальні камери, яких не було в першому поколінні пристроїв, а також HDMI-і Bluetooth-порти.

Певні покращення отримала також і операційна система Kindle Fire OS. Тут з'явилася нова функція X-Ray, що дозволяє більш продуктивно працювати з цифровим контентом.

З її допомогою можна виділити фотографію в книзі і пошукати аналоги в інтернеті або виділити якісь назви і пошукати їх на YouTube або Wikipedia. Додатково до цього, через оновлене програмне забезпечення Fire HD отримає безкоштовний доступ до приблизно 100 000 аудіокниг з каталогу Audible.

У Штатах нові версії планшетів почнуть продаватися з 20 листопада. 7-дюймовий Fire буде коштувати 159 доларів, проти 199 доларів у 7-дюймового Google Nexus 7.

Новий Fire HD з WiFi коштуватиме 299 доларів, а LTE-варіант - 499 доларів.

Реклама:

Головне сьогодні