Набирає обертів інтернет-торгівля грудним молоком– лікарі застерігають про небезпеку

— 17 жовтня 2012, 17:54

Молоко продають у свіжому та замороженому вигляді, середня ціна за 1 рідку унцію (0,029 літра) становить 2 долари у США та 1 фунт стерлінгів у Британії.

Продавчині та покупці знаходять одне одних через інтернет-спільноти мам, спеціальні сайти чи Facebook, пише The Daily Mail.

На одному з таких сайтів оголошення розподіляються за віком немовлят, окремий розділ відведено для бажаючих стати донорами безкоштовно.

Донорське молоко бажаючі можуть отримувати й цілком офіційно – при лікарнях створені спеціальні "банки". Донори для цього проходять обстеження, а молоко пастеризується.

У зв’язку зі зростаючою популярністю інтернет-торгівлі молоком професійне об’єднання педіатрів Німеччини закликає матерів не забувати про ризик купівлі "живого" молока через інтернет.

Британські мами можуть знайти "годувальницю" для свого малюка на спеціальному сайті

"Донори можуть приймати якісь ліки чи наркотики, мати інфекційні захворювання, наприклад СНІД чи гепатит", - наголосив президент організації Вольфрам Хартманн.

До того ж, кажуть лікарі, якщо новонародженого малюка годувати чужим молоком, яке призначалося для старшої дитини, воно просто не підійде йому за складом поживних речовин.

Вебсайт, на якому спілкуються продавчині та покупці, зазначає, що останні можуть попросити якісь медичні документи, щоби дізнатися про стан здоров’я донора, однак це не є обов’язковим.

Чимало дебатів в інтернеті провокує й питання – чи взагалі етично це: продавати молоко, тобто "наживатися на біді іншої матері та її малюка".

Реклама:

Головне сьогодні