Стійкі до антибіотиків мікроби посилюють свій наступ у всьому світі

— 2 жовтня 2012, 14:42

Так, за словами професора Мартіна Епфельбахера, майже всі відомі штами стійких до антибіотиків мікробів посилюють свій наступ у всьому світі, зокрема, і в Німеччині, цитує його Deutsche Welle.

Він вважає, що у середньостроковій перспективі на ринку не з'явиться якихось нових ліків проти цієї проблеми.

Лише завчасна діагностика, ретельне та інтенсивне дотримання гігієни й вживання профілактичних заходів можуть захистити від загрози.

До переліку "особливо небезпечних" мікроорганізмів належить, наприклад, метицилін-стійкі штами стафілококу золотистого (MRSA), підхопити який можна в лікарні.

Цей мікроб медики знають "в обличчя" вже понад півстоліття. Проти цього ворога, як зауважують лікарі, впродовж останніх дванадцяти років було винайдено ефективні антибіотики.

Більше клопоту фахівцям завдають збудники хвороб, які мешкають у шлунково-кишковому тракті. Проти них, як наголошують у Німецькому товаристві гігієни та мікробіології, досі немає жодної терапії.

До переліку цих "ворогів" належать, зокрема, певні види кишкової палички та клебсіелли, котрі утворюють ензими, які допомагають їм захищатися від антибіотиків.

Реклама:

Головне сьогодні