Wizz Air змусить пасажирів платити за ручну поклажу

— 4 жовтня 2012, 11:35

Про це повідомляє avianews.com з посиланням на представника авіаперевізника.

Так, збір у розмірі 10 євро за провезення одного предмета ручної поклажі стандартного розміру (габарити 56х45х25 см) буде стягуватися з усіх нових бронювань на рейси після 24 жовтня.

Пасажири можуть відмовитися від цієї плати, однак тоді в салон літака вони зможуть взяти предмет, габарити якого не перевищують 42х32Х25 см, а вага 10 кг.

Тестування нового збору Wizz Air Hungary проводила з серпня на маршруті Катовіце-Лондон. За даними Wizz Air, введення збору зменшило на 20% число великих сумок в салоні літака.

Таким чином, нова політика щодо ручної поклажі дозволить позбавитися проблеми браку місця на багажних полицях у салоні повітряних суден і зменшить кількість затримок рейсів, вважають в авіакомпанії.

Представник авіаперевізника повідомив, що нова багажна політика не поширюється на рейси авіакомпанії Wizz Air Україна, які мають префікс WU.

Пасажири українського бюджетника як і раніше безкоштовно можуть брати на борт один предмет ручної поклажі вагою до 10 кг і габаритами до 55х40х20 см, а також здавати в багаж один предмет вагою до 32 кг.

Wizz Air Hungary стала першим авіаперевізником у Європі, який почав стягувати плату за перевезення ручної поклажі. Авіакомпанія також стягує збір за обробку платежу, пріоритетну посадку, можливість вибору місця, реєстрацію в аеропорту, перевезення багажу та інші види зборів.

Wizz Air Hungary здійснює польоти з Лондона в аеропорт Київ (Жуляни). У грудні авіакомпанія має намір почати польоти з Будапешта до Києва.

Реклама:

Головне сьогодні