Американський ілюзіоніст проведе 72 години під ударами блискавок

— 4 жовтня 2012, 14:39

При виконанні трюку під назвою "наелектризовані: мільйон вольт", знаменитий фокусник буде стояти на невеликій платформі в оточенні семи котушок Тесли - електротрансформаторів, які будуть випускати в нього невеликі розряди блискавки, пише Бі-бі-сі.

Експеримент почнеться найближчої п'ятниці і, якщо все пройде гарно, триватиме 72 години.

"Я багато років мріяв зробити це", - заявив 39-річний Блейн.

За словами організаторів шоу, здоров'ю ілюзіоніста нічого загрожувати не буде, оскільки він одягатиметься в спеціальну кольчугу, відому як "костюм Фарадея".

Одіяння, назване на честь відомого англійського вченого Майкла Фарадея, покликане захистити фокусника від ураження електрострумом. На голові до нього буде особливий шолом і навушники.

За розрахунками Блейна і його помічників, металевий костюм буде служити бар'єром між ілюзіоністом і електричними розрядами.

Приймати їжу під час виконання свого трюку він не буде взагалі, пити буде через спеціальну трубочку, а справляти потребу - через катетер.
За словами Стюарта Вейса, особистого лікаря ілюзіоніста, основна загроза - вплив іонізваного повітря. Вплив електричних розрядів призведе до підвищення рівня озону та окису азоту, які можуть завдати шкоди здоров'ю.

Тому біля голови ілюзіоніста буде встановлена спеціальна вентиляційна трубка, через яку буде надходити чисте повітря. Крім того, захисні окуляри, вбудовані в шолом, будуть захищати його очі від впливу ультрафіолетового випромінювання.

У минулому Блейн вже не раз вражав публіку несподіваними трюками. У 2006 році він два дні провисів у гіроскопі над нью-йоркській Таймс-сквер, а в 2008 встановив новий рекорд затримки дихання під водою - 17 хвилин і 4 секунди.

Серед інших рекордів Девіда Блейна - 2,5 дня, проведені в кризі; 44 діб без їжі в скляному ящику, а також тиждень у труні, зариту в землю.

Реклама:

Головне сьогодні