Google домовився з видавцями про оцифрування книжок

— 5 жовтня 2012, 09:57

Так, за даними Бі-бі-сі, згідно з документом, Google отримає доступ до захищених законами про авторські права матеріалів і зможе розміщувати їх на своєму сайті, "визнаючи інтереси власників авторських прав".

У той же час видавці, представлені асоціацією, залишають за собою право вилучити будь-яку книгу з онлайн-бібліотеки або взагалі припинити брати участь в бібліотечному проекті Google.

За інформацію ЗМІ, в бібліотеці інтернет-гіганта вже відскановано близько 15 млн. книг.

Зазвичай до 20% тексту Google дозволяє прочитати в інтернеті безкоштовно, а потім відсилає читача до платного сервісу Google Play.

Початковий план Google з оцифрування мільйонів книг по всьому світу зіткнувся з труднощами ще в 2005-ому році.

Тоді Гільдія американських письменників та Асоціація американських видавців подали на компанію до суду за "серйозне порушення авторських прав".

У березні минулого року Google домовився з видавцями, що буде платити власникам авторських прав відсканованих книг гонорари на загальну суму в 125 млн. доларів на рік, однак суд заблокував цю угоду.

Судовий розгляд з Гільдією американських письменників з приводу авторських відрахувань, тим часом, триває.

Однак врегулювання спору з Асоціацією американських видавців, за словами юристів, дозволяє "з обережним оптимізмом" припустити, що й ця справа врешті-решт завершиться позасудовою угодою.

Реклама:

Головне сьогодні