Американці навчилися вирощувати штучне м'ясо

— 5 жовтня 2012, 10:35

Так, американці виготовляють м'ясні волокна з клітин м'язової тканини тварин, спресовують їх у відповідну форму за допомогою спеціального апарату і вирощують до штучного м'яса в біореакторі, пише Inopressa.

Прилад, що надає вихідній сировині форму шніцеля, називається 3D-принтером, а сировина, відповідно - "біочорнила". "Можливо, так можна буде вирощувати і шкіру", - припускає автор публікації Юлія Цантіс у Financial Times Deutschland.

Згідно з даними продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, в 2010-ому році на бойню вирушило 320 млн. корів, 1,4 млрд. свиней і 55 млрд. курей.

Засновники Modern Meadow хочуть хоча б знизити цю кількість. "Вони вважають, що виробництво штучного м'яса не тільки екологічніше, ніж отримання м'яса тварин з великих ферм, але і дозволяє включити його в свій раціон тим, хто відмовився від стейків або курки з релігійних чи етичних причин", - продовжує автор.

За даними видання, Пітер Тіль, один з перших інвесторів Facebook і засновник Paypal, вклав в проект до 350 тис. доларів. Також "дослідницький дух підтримує зоозахисних організацій PETA", що запропонувала першому підприємству, яке почне масове виробництво синтетичної курятини, премію в 1 млн. доларів.

Modern Meadow вже досягла перших успіхів: дослідники вже виготовили, засмажили і з'їли свинячу відбивну, розміром всього один на два сантиметри і товщиною в півсантиметра, але найсвіжішу - щойно з принтера.

Реклама:

Головне сьогодні