Кожному першокурснику Кембриджа – по 60 кондомів: чи лишиться час на навчання?

— 5 жовтня 2012, 15:02

За новою, пілотною схемою, тамтешнім першокурсникам почали видавати до 60 презервативів на тиждень.

Про це повідомляє The Telegraph.

Таким чином, за рік 3500 новоспечених студентів мають використати за призначенням майже 11 мільйонів презервативів.

На додачу до "гумок кохання", першокурсникам вручають так звані "кондом-картки", С-Cards, якими вони можуть скористатися, якщо в них закінчиться запас.

За словами співробітника з питань соціального забезпечення студентів Кріса Пейджа, молодь нововведення сприйняла дуже позитивно.

"Схема цілком анонімна. Ми скануємо картку, коли ви берете пакети, але не питаємо у людей імен, що добре для тих, хто соромиться їх купувати", - пояснює він.

Безкоштовно студентам також пропонуються тести на вагітність та на хламідіоз.

На сторінках порадника для першокурсників, який випускає Студентський союз Кембриджського університету (CUSU), молодь закликають купувати, крім презервативів, спеціальні захисні прокладки для рота - для безпеки орального сексу, кондоми для веганів та лубріканти.

У майбутньому, сподіваються учасники проекту, університет збільшить його фінансування, і можна буде роздавати жіночі презервативи та захисні прокладки для орального сексу безкоштовно.

Поки що на нововведення виділили лише 5 тисяч фунтів стерлінгів.

В останні роки жодна зі студенток Кембриджа не була змушена покинути навчання через незаплановану вагітність, відзначає керівництво вишу.

Реклама:

Головне сьогодні