Банди бразильських наркоторговців полюють за собакою

— 1 листопада 2012, 10:45

Пес на прізвисько Бос розгнівав наркодилерів своєю надзвичайною ефективністю: жодна інша поліцейська собака в Бразилії не знаходить стільки наркотиків, скільки він, повідомляє Бі-бі-сі.

Про плани наркомафії "розрахуватися" з Босом поліції стало відомо в результаті прослуховування телефонних розмов членів одного зі злочинних угруповань.

"Наркодилери говорили між собою про те, що збираються розстріляти коричневого пса", - заявив журналістам Маж Віктор Вале з підрозділу по боротьбі з наркотиками.

Про Боса розповідають, що одного разу він виявив 400 кг канабісу, замурованого в стіні. Іншого разу собака зуміла відшукати велику партію наркотиків, заховану в каналізації.

За словами представників поліції Ріо-де-Жанейро, Босу забезпечили додаткову охорону.

У жовтні нинішнього року сотні бразильських поліцейських за підтримки броньованих машин і гелікоптерів увійшли в фавели Жакарезінью і Мангіньюс, які перебували під контролем наркоторговців.

Бразильська влада намагається очистити бідні райони від злочинних угруповань перед Чемпіонатом світу по футболу 2014-го року і Олімпіадою 2016-го року.

Збройні банди відступили з фавел ще до початку операції, тому поліція не зустріла особливого опору.

Реклама:

Головне сьогодні