Кофешопи Амстердама відкриють для іноземців

— 2 листопада 2012, 12:18

За його словами, подібна заборона може призвести до зростання злочинності і негативно позначитися на відвідуваності Амстердама туристами, повідомляє Бі-бі-сі.

Новий уряд Нідерландів вважає, що місцева влада має вирішувати, чи продавати мешканцям інших країн марихуану в спеціалізованих кафе.

Офіційна статистика свідчить, що приблизно третина туристів, яка відвідує голландську столицю, приїжджає саме заради легальної можливості купити марихуану в кофешопах.

[L]Згідно із законом, прийнятим попереднім урядом країни, який очолювали консерватори, до кінця нинішнього року на всій території Нідерландів повинна була набути чинності заборона на продаж марихуани іноземцям.

З травня нинішнього року ця заборона почала діяти в трьох південних провінціях, проте в Амстердамі вводити її не поспішали.

Проти неї категорично заперечували власники кофешопів, за словами яких, іноземні туристи забезпечують їх бізнесу до 90% всіх доходів.
Крім того, рішення про продаж марихуани лише мешканцям Голландії, як стверджували противники закону, є дискримінацією по відношенню до громадян інших держав ЄС.

У Нідерландах існує близько 700 спеціалізованих кафе, які легально торгують марихуаною, у тому числі в Амстердамі їх понад 200.

Голландське суспільство в цілому терпимо ставиться до вживання коноплі, а зберігання невеликих доз марихуани для особистого користування було декриміналізоване ще в сімдесятих роках минулого століття.

Реклама:

Головне сьогодні