70% мешканців великих українських міст вже користуються інтернетом

— 7 листопада 2012, 11:38

Про це повідомив менеджер з тактичного маркетингу підрозділу Business Unit Networks Ericsson Ерік Йоханніссон, якого цитує Інтерфакс.

За його словами, 64% опитаних громадян України користуються інтернетом вдома, 35% - на роботі та навчанні.

Основним засобом для роботи в інтернеті залишаються стаціонарні персональні комп'ютери, хоча цей показник знижується на користь ноутбуків і мобільних телефонів.

У той же час, Йоханніссон окреслив доволі повільне зростання частки власників планшетних комп'ютерів і смартфонів у загальному числі користувачів інтернетом - 7% і 14% відповідно.

За даними Ericsson ConsumerLab 2012, проникнення мобільного доступу (включаючи Edge і CDMA) в Україні все ще знаходиться на низькому рівні (21%), хоча це на 5% більше в порівнянні з 2011 роком.

"Таке зростання стимулює молодь, яка використовує ноутбуки та смартфони в якості основного пристрою для підключення до мережі через мобільний ШСД", - наголошується в дослідженні.

Ericsson ConsumerLab прогнозує зростання інтересу власників смартфонів до використання інтернету; при цьому в дослідженні відзначається, що 35% тих, хто має намір придбати смартфон, вважає миттєвий доступ до мережі привабливим.

Звіт про дослідження складений на підставі 505 особистих інтерв'ю (15-69 років), проведених у трьох містах: Київ, Львів та Донецьк. Додатково було проведено онлайн-опитування 1526 осіб у віці 15-69 років, які використовують інтернет мінімум раз на тиждень.

Реклама:

Головне сьогодні