Журналісти жартують: викрали дівчину, погрожували зброєю та змушували роздягатися

— 7 листопада 2012, 13:55

Утім, уже за дві години після події її випустили на волю. Пізніше вона повідомила, що їй погрожували зґвалтуванням, вбивством, а також змушували роздягтися, пише Бі-бі-сі.

Наразі ведучу госпіталізували. Її чоловік Іскендер Шаршеєв каже, що "боїться за її життя".

Як з'ясувалося, організаторами викрадення виявилися журналісти популярного киргизького видання "Супер-інфо". У газеті визнали, що телеведуча була об'єктом їх рубрики "Тамаша-тор" ("Розіграш").

До госпіталізації Назіра Айтбекова відвідала Бішкекську студію Бі-бі-сі у супроводі чоловіка. Вона розповіла про пережите як про страшний кошмар. "Як заплющу очі, так відразу перед очима постає та страшна картина", - сказала вона.

За словами телеведучої, невідомі люди виманили її з будівлі Громадської телерадіокорпорації Киргизії під приводом поговорити. Потім її посадили в машину, наділи на голову мішок і вивезли за місто в безлюдне місце.

Назіра каже, що під дулом пістолета її змусили роздягтися, погрожували зґвалтувати і запропонували подзвонити синові - попрощатися з ним.

"Вони знущалися наді мною, ображали мене. Один з них спробував зґвалтувати мене. Потім сказали, що знімуть це все на відео і розмістять в інтернеті, щоб син, коли виросте, побачив, якою була його мама", - розповіла Назіра Айтбекова.

Чоловік телеведучої Іскендер Шаршеєв говорить, що має намір домогтися справедливого покарання для тих, хто причетний до пригоди. Він вважає, що такі "жарти" неприпустимі.

"Я не можу їх пробачити. Для мене моя сім'я - святе, і вони зазіхнули на неї. Яке в них було право торкатися моєї дружини, принижувати її, змушувати ридати? Я звернувся до суду, буду домагатися порушення справи за трьома статтями", - говорить він.

У редакції газети "Супер-інфо" кажуть, що шкодують про те, що трапилося, і що винні вже покарані - їх звільнили з роботи.

"Ми не були знайомі зі сценарієм цього розіграшу. Журналісти діяли на свій розсуд, тому вони були звільнені. Загалом наша рубрика "Розіграш" виключає небезпеку для життя, гідності і честі людини", - заявила віце-президент видання "Супер-інфо" Айсулуу Алімбекова.

Повідомляється, що поки в газеті не розглядають можливість закриття рубрики розіграшів.

Газета "Супер-інфо" видається в Киргизії більше 10 років і здобула собі славу популярного таблоїду.

Між тим, в понеділок 5 листопада звільнені журналісти газети Максат Орозумбетов і Бахіана Сатилганова принесли публічні вибачення телеведучій та її чоловікові.

"Ми ще раз просимо вибачення у Назіри і Іскена. Ми вже сходили до них додому і там просили вибачення. Але треба розуміти, у нас і раніше були подібні розіграші, не можна так гостро реагувати. Що стосується цього жарту, то не треба думати, що це чиєсь замовлення, така інформація невірна", - говорить Максат Орозумбетов.

"Імена акторів ми озвучувати не будемо, вони вже теж написали заяви з поясненнями. Але я не можу говорити про їхню причетність. Сценарій писали ми з Бахіаною", - сказав Максат Орозумбетов.

Що ж стосується самої Бахіани Сатилганової, другого автора розіграшу, то вона бачить свою провину лише в тому, що вони "не зупинили розіграш вчасно". Вона вважає, що вони просто виявилися "крайніми".

"Якби зі мною вчинили так само, я б уже пробачила", - заявила Бахіана Сатилганова.

Тим часом 5 листопада МВС Киргизії повідомило про порушення кримінальної справи за статтями "викрадення людини" і "хуліганство".

Реаліті-шоу "Аалам сирлари" ("Таємниці всесвіту") було запущено на киргизькому національному телебаченні цієї осені. Спочатку запуск шоу відкладався кілька разів через різку критику і несприйняття з боку консервативної частини ісламського духовенства Киргизії.

Реклама:

Головне сьогодні