Названо найкращі у світі винні маршрути

— 7 листопада 2012, 16:33

Туристичний портал TripAdvisor попросив своїх читачів оцінити найкращі на їх думку місця для винного туризму цього року.

У підсумку було складено три категорії: США, Європа і "Австралазія" (Австралія, Нова Зеландія і деякі інші регіони). Для кожного з цих районів було обрано по 10 найкращих місць для туриста-енофіла, повідомляє Drinktime.ru.

У США найкращим серед таких місць був визнаний округ Сонома в Каліфорнії. Перші виноградники були закладені тут російськими колоністами в 1812-ому році. В 1985-ому році тут налічувалося 95 виноробень, в 2004-му уже понад 190. В даний час у Сономі працює близько 250 виноробень.

Прибуток від винного туризму у цьому місці щорічно становить близько 1 млрд. доларів. У цій частині Каліфорнії виготовляють вина найрізноманітніших стилів: сухі, десертні, тихі і ігристі.

Тут вирощують величезну різноманітність білих і червоних сортів винограду: Зінфандель, Каберне Фран, Піно Нуар, Піно Гріджіо, Мерло, Каберне Совіньон, Шенен Блан, Шардоне, Совіньон Блан, Санджовезе, Коломбар, Гевюрцтрамінер і багато інших.

Щорічно Соному відвідують більше 7,4 мільйонів туристів.

На другому місці долина Напа - знаменитий виноробний регіон США, також розташований в Каліфорнії. Найзнаменитішим виробником цього регіону є виноробня прославленого Роберта Мондаві.

Зазначимо, що в Сонома не виробляється так багато вина, як в долині Напа. Однак любителі вина оцінили Соному за її невибагливу атмосферу, яка розслабляє і зачаровує, а також за місцеві SPA і багатий вибір вин.

Замикає трійку винних районів США долина Вілламетт в штаті Орегон. Потенціал цієї долини як виноробного регіону розкрили тільки у другій половині XX століття.

У Європі кращим місцем для винного туризму визнана італійська Тоскана, яка відома величезною кількістю вина дуже високої якості, перш за все, це К'янті і супертосканські вина. Елегантні вина Анджело Гайя відомі на весь світ.

На другому місці європейської десятки - Аквітанія, яка в давнину була римською провінцією і яка знаменита своїм вином. Третє місце займає знаменитий Прованс.

У європейську винну десятку також потрапили Умбрія і Сицилія, Лангедок - Руссільйон, Бургундія, Шампань, Коста-де-ла-Луз (Іспанія) і Порту. Тобто, рейтинг міцно окупували Італія і Франція.

У винному рейтингу Австралії перше місце належить австралійській долині Хантер.

Спочатку цей регіон був місцем виробництва солодких міцних вин. Сьогодні ж долина Хантер випускає кращі марки червоного і білого столових вин.

Відоме своїми винами і новозеландське місто Окленд і регіон Нової Зеландії Кентербері.

Серед інших місць, які будуть цікаві винному туристу в Австралазії, - Квінстаун, Хокс-Бей, Марлборо (всі в Новій Зеландії); долина Баросса, район річки Маргарет, долина МакЛарен (Австралія).

Замикає десятку - новозеландське місто Гісборн.

Реклама:

Головне сьогодні