Папа римський завів аккаунт у Твіттері

— 4 грудня 2012, 10:30

Всі вони починаються з латинського слова @pontifex - "понтифік" або "будівельник мостів", пише Бі-бі-сі.

Представник папи заявив, що понтифік "буде звертатися до всіх людей", публікуючи повідомлення на восьми мовах: англійській, арабській, іспанській, італійській, німецькій, польській, португальській і французькій.

Втім, за перший день Бенедикт XVI не опублікував жодного повідомлення.

Це не завадило англомовному аккаунту папи набрати за понеділок майже 300 тисяч читачів.

Очікується, що перший твіт папа відправить 12 грудня, коли замість традиційної аудієнції папа влаштує спілкування зі своїми послідовниками на тему віри у форматі "питання-відповідь". Відповіді понтифіка, як і інші повідомлення в соціальній мережі Twitter, обмежені 140 символами.

У офіційного аккаунта Ватикану 110 тис. читачів. Саме звідти в минулому році папа відправив свій перший твіт, під час офіційного запуску акаунта Святого престолу.

Ватикан давно цікавиться новітніми технологіями зв'язку: радіо Ватикану почало мовлення ще в 1931 при безпосередній участі винахідника радіо Гульєльмо Марконі.

Для підтримки зв'язку з молоддю Римсько-католицька церква активно використовує соціальні мережі, портал YouTube, а також займається розсилкою sms-повідомлень.

Утім, помічники папи відзначають, що сам понтифік воліє писати листи й промови від руки, а не набирати їх на клавіатурі.

Реклама:

Головне сьогодні