Індонезійці обурилися розлученням посадовця із 17-річною дружиною

— 5 грудня 2012, 16:27

Це призвело до протестів, пише Бі-бі-сі.

Асенгу Фікрі, обраному на свій пост голосуванням городян, 40 років, і у нього вже була одна дружина і троє дітей. Однак минулого літа він вирішив одружитися вдруге, що допускається нормами шаріату, і вибрав за дружину 17-річну Фані Октору.

Вже через чотири дні він прислав їй смс з повідомленням про розлучення на підставі того, що вона "виявилася не незайманою".

Це обурило мешканців Гарут. Сотні людей прийшли у вівторок до мерії, заявляючи, що Фікрі "не поважає жінок", і вимагаючи його відставки.

Чиновник вибачився за свій вчинок, хоча і наголосив, що не порушив норм шаріату. Релігійний закон допускає розлучення за допомогою текстового повідомлення, якщо його надсилає чоловік.

"Я прошу вибачення у всіх, якщо жінки відчули себе ображеними, хоча я не мав наміру когось образити", - заявив він.

Індонезійські закони допускають одруження у 16 років. Багатоженство офіційно не дозволено, проте часто чоловіки беруть другу, третю дружину, не реєструючи шлюб, а тільки проводячи церемонію за законами шаріату, - це досить поширене явище в сільській місцевості.

Юна наречена, Фані Фоктора, ще є ученицею старших класів. У понеділок вона подала заяву в поліцію на свого чоловіка, звинувативши його в побитті.

Фікрі пояснив місцевій пресі своє рішення про розлучення тим, що Октора не була незайманою і "не відповідала обіцяним характеристикам". "Тому я і відіслав її", - резюмував він.

Чиновник також розповів, що Октора підписала обіцянку не розголошувати подію і що він заплатив їй за мовчання 40 млн. рупій (близько 4200 доларів).

За словами кореспондентів, навряд чи поліція буде звинувачувати Фікрі. Змістити з поста обраного главу адміністрації в Гарут можна тільки в ході складної процедури, яка триває два місяці.

Реклама:

Головне сьогодні