Приватна компанія пропонує польоти на Місяць, вартістю 1,5 млрд. доларів

— 7 грудня 2012, 11:56

Ціна польоту складе 1,5 млрд. доларів, пише Бі-бі-сі.

Представники Golden Spike говорять, що компанія використовує вже існуючі технології. Першу місячну експедицію намічено здійснити до кінця цього десятиліття.

Golden Spike - не перша приватна компанія зацікавлена ​​в прибутках із космосу. Компанії Space X вже вдалося доправити на своєму кораблі вантаж на Міжнародну космічну станцію.

США - перша і єдина досі країна, якій вдалося відправити людину на Місяць в 60-ті роки минулого століття.

Однак через високу вартість подібних експедицій, люди на Місяць з тих пір не поверталися.

Президент США Барак Обама скасував плани НАСА, спрямовані на відновлення польотів астронавтів до природного супутника Землі. Як сказав Обама, американці там вже були.

Golden Spike, на чолі якої стоїть Алан Стерн, колишній керівник управління наукових місій НАСА, заявив, що компанія має намір пропонувати політ на Місяць урядам країн, тим, хто сподівається підняти свій міжнародний престиж - таким як ПАР, Південна Корея або Японія.

За його словами, тут питання не в тому, щоб бути першим: "Йдеться про можливість приєднатися до клубу. Ми як би підчищаємо те, що НАСА почала в 60-і роки".

Польоти на Місяць можуть стати товаром відносно широкого вжитку.За словами Golden Spike, компанія має намір здійснити від 15 до 20 місячних експедицій.

Реклама:

Головне сьогодні