Діти подовжують життя - вчені

— 7 грудня 2012, 13:44

Такими є результати данського дослідження, опублікованого в журналі "Епідеміологія та громадське здоров'я", пише Бі-бі-сі.

У дослідженні взяли участь більше ніж 21 тис. пар, які використовували штучний метод дослідження ЕКО.

Вченим вдалося з'ясувати, що жінки, які не змогли стати мамою, в чотири рази мають більше шансів померти передчасно, ніж жінки, які народили. За цей, протягом якого тривало дослідження, 15 тисяч дітей народилося, а 96 жінок та 220 чоловіків померли передчасно.

Автори документа підкреслюють, що їх дослідження вказує на зв'язок між безпліддям і передчасну смерті. Проте зазначають, що безпліддя - не є причиною смерті. Вони просто вказують на те, що відсоток смертності у бездітних сім'ях вищий.

Особливо народження дитини важливе для жінок. Наявність дітей в 4-ри рази знижує ризик ранньої смерті від серцево-судинних захворювань, раку та нещасних випадків. У чоловіків - вдвічі.

Психолог Інгрід Коллінз каже, що насправді причиною ранньої смертності є сукупність факторів. Утім, вона також зазначає, що людина, яка має глибоку духовну віру, перебуває у шлюбі та має більш високий соціальний статус має більше шансів жити довше.

А клінічний психолог Хелен Найгтінгейл стверджує, що ті, хто не мають дітей, менше борються за життя.

Реклама:

Головне сьогодні