Британку на Балі засудили до страти через кокаїн

— 22 січня 2013, 15:44

Поліція острова Балі заарештувала її наприкінці травня минулого року після того, як під час митної перевірки після прильоту з Бангкока в її валізі виявили 4,8 кг кокаїну, пише Бі-бі-сі.

Сендіфорд з графства Глостершир на південному заході Англії наполягає на тому, що її силою змусили привезти наркотики на Балі.

Прокуратура вимагала засудити англійку до 15 років в'язниці. Однак, за словами суддів, що засудили її до страти, в справі Сендіфорд не було пом'якшуючих обставин, і її мало турбували наслідки її дій.

Судді заявили, що Сендіфорд підірвала імідж Балі як туристичного центру, а її дії перешкоджали здійсненню урядової програми по боротьбі з торгівлею наркотиками.

Адвокат Сендіфорд заявив, що здивований вироком і буде оскаржувати його в суді. Він також зазначив, що дуже рідко буває, щоб судді виносили суворіший вирок, за покарання, запропонованого прокуратурою.

Сендіфорд, яка народилася в місті Редкар на північному сході Англії, звинувачують у тому, що вона була ключовим членом злочинного угрупування з чотирьох британців, які займалися торгівлею наркотиками.

Минулого року британця Пола Білз засудили в Індонезії до чотирьох років в'язниці за володіння наркотиками, а англійку Рейчел Дугалл посадили на один рік за те, що вона не повідомила поліції про злочинну діяльність, пов'язану з торгівлею наркотиками.

Триває суд над ще одним англійцем. Джуліні Пондер звинувачують у тому, що він забирав кокаїн у Сендіфорд для подальшого продажу.

Британська правозахисна організація Reprieve виступила на захист Сендіфорд. За словами представників організації, торговці наркотиками скористалися вразливістю Сендіфорд і погрожували її дітям.

Адвокат засудженої також заявляв у суді, що вона раніше страждала від психологічних проблем, чим і скористалися кримінальні угруповання.

В офіційній заяві, написаній Сендіфорд, вона принесла вибачення "Індонезійській республіці і народові Індонезії". "Я б ніколи не стала займатися нічим подібним, якби життя моїх дітей не було в небезпеці і мені не потрібно було б захищати їх", - додала вона.

У ще одній заяві, зачитаній під час судових слухань, її син Еліот написав, що його мати змусили торгувати наркотиками, коли виник конфлікт у зв'язку з рентою, яку вона платила за його житло.

"Ми можемо підтвердити, що громадянці Великобританії в Індонезії загрожує страта. Ми підтримуємо з нею контакт і продовжуємо надавати їй консульську допомогу", - заявила представниця міністерства закордонних справ Великобританії.

"Великобританія виступає категорично проти смертної кари за будь-яких обставин", - додала вона.

Закони по боротьбі з торгівлею наркотиками в Індонезії - одні з найсуворіших у світі, проте, до страти в Індонезії доходить рідко.

За даними австралійського Інституту міжнародної політики Lowy, в Індонезії з 1998-го року за злочини, пов'язані з торгівлею наркотиками, були страчені п'ять іноземців.

Більшість з 40 іноземців, що чекають наразі смертної кари в Індонезії, були засуджені за торгівлю наркотиками, однак з 2008-го року жоден смертний вирок не був приведений у виконання.

Реклама:

Головне сьогодні