Загорівся Боїнг, що летів із Токіо

— 8 січня 2013, 11:34

Літак летів із Токіо, пише Бі-бі-сі.

Займання сталося через перегрів батареї в допоміжній системі енергоживлення.

За повідомленням авіакомпанії, в результаті інциденту пасажири і члени екіпажу не постраждали, оскільки до того моменту встигли залишити повітряне судно.

Цей випадок став останньою невдачею виробника Dreamliner після затримок у виробництві та ряду технічних проблем.

"Спочатку дим в кабіні помітив один із співробітників технічного обслуговування, потім це підтвердив інший ремонтник, який побачив дим зовні літака", - розповіла представник Japan Airlines Керол Андерсон.

Представник американської компанії Boeing Дуг Елдер заявив агентству Франс прес, що виробник літаків в курсі події і в даний час співпрацює з авіакомпанією, намагаючись розібратися в причинах загоряння.

Свій перший пасажирський рейс літак Boeing 787 Dreamliner ("Лайнер мрії") здійснив у жовтні 2011 року. Лайнер став першим повністю новим літаком американської компанії Boeing з 1995 року.

Перший політ лайнера повинен був відбутися ще в 2008 році, проте через низку технологічних проблем початок виробництва літаків цієї серії кілька разів переносилося.

Dreamliner є одним з найдосконаліших серед коли-небудь побудованих літаків. Однак ряд технічних недоробок зашкодили його іміджу.
У минулому році Dreamliner, що належить авіакомпанії United Airlines, був змушений здійснити екстрену посадку через електричну несправність.

У грудні подібне сталося з лайнером компанії Qatar Airways.

За словами американського відомства, виявлені недоліки здатні призвести до витоку палива, яке при потраплянні на гарячі деталі двигуна може викликати пожежу, пошкодити двигун або просто залишити лайнер без пального.

За словами аналітиків, останній інцидент з Japan Airlines може стати великим ударом для американської компанії.

Реклама:

Головне сьогодні