Як Китай готує майбутніх переможців олімпіад. Фото

— 8 січня 2013, 15:30

Цей народ не звик покладатися на волю випадку. В елітних спортивних ліцеях, таких як спортивна школа в Фучжоу у провінції Фуцзянь, дітей готують спеціально навчені фахівці, а майбутні 4-річні спортсмени тренуються протягом декількох годин щодня, пише The Daily Mail.

Ця спортивна школа готує спортсменів із таких дисциплін як: стрільба із лука, плавання та бокс.

Такі школи були створені по всій країні в 1950-х роках, щоб підвищити спортивну майстерність країни, а також забезпечити її успіх у міжнародних конкурсах. Вони зберігають жорсткий режим та виснажливі тренування щодня.

Ліцей Фучжоу відомий також як і школа, де дітям надається ще й загальна освіта. У перервах між спортивними тренуваннями, діти відвідують і звичайні класи.

У великих містах, таких як Шанхай, у кожному районі є принаймні одна спортивна школа, що пропонує такі види спорту як гімнастика, бадмінтон, волейбол, легка атлетика, фехтування, плавання, важка атлетика та боротьба.

Студенти із великим потенціалом передаються до професійних шкіл, а потім переводяться до муніципальних та національних збірних.

Утім, не дивлячись на високі досягнення Китаю у спорті, виникають і проблеми із устаткуванням, його старістю чи відсутністю.

Реклама:

Головне сьогодні