Як Китай готує майбутніх переможців олімпіад. Фото

— 8 січня 2013, 15:30

Цей народ не звик покладатися на волю випадку. В елітних спортивних ліцеях, таких як спортивна школа в Фучжоу у провінції Фуцзянь, дітей готують спеціально навчені фахівці, а майбутні 4-річні спортсмени тренуються протягом декількох годин щодня, пише The Daily Mail.

Ця спортивна школа готує спортсменів із таких дисциплін як: стрільба із лука, плавання та бокс.

Такі школи були створені по всій країні в 1950-х роках, щоб підвищити спортивну майстерність країни, а також забезпечити її успіх у міжнародних конкурсах. Вони зберігають жорсткий режим та виснажливі тренування щодня.

Ліцей Фучжоу відомий також як і школа, де дітям надається ще й загальна освіта. У перервах між спортивними тренуваннями, діти відвідують і звичайні класи.

У великих містах, таких як Шанхай, у кожному районі є принаймні одна спортивна школа, що пропонує такі види спорту як гімнастика, бадмінтон, волейбол, легка атлетика, фехтування, плавання, важка атлетика та боротьба.

ВІДЕО ДНЯ

Студенти із великим потенціалом передаються до професійних шкіл, а потім переводяться до муніципальних та національних збірних.

Утім, не дивлячись на високі досягнення Китаю у спорті, виникають і проблеми із устаткуванням, його старістю чи відсутністю.

Реклама:

Головне сьогодні