Тест

Як навчають у Вільній школі журналістики в Києві?

5 березня у Києві відкриється новий освітній курс ділової та політичної журналістики. Вільна школа журналістики, заснована у 2012 році, втретє запрошує всіх бажаючих навчитись письменницької та журналіської майстерності, створенню та менеджменту ЗМІ.

Професійною підготовкою слухачів займаються провідні українські медійники, редактори та журналісти. До лав школи можуть вступити усі бажаючі: без вікових і професійних обмежень. Хоча новачкам у журналістській справі і буде складніше, на них чекає достойна винагорода: викладачі та партнери залюбки беруть молодих і талановитих випускників школи до себе на роботу.

Журналісти з досвідом зможуть ознайомитись з сучасними тенденціями розвитку медіа сфери, стандартами різних українських видань.

Важливо те, що програма складається не лише з занять по журналістиці, а й з лекцій по економіці, прикладній політиці, арт бізнесу.

"Програма розроблена таким чином, щоб студент зміг оволодіти навичками журналістики та отримати свій шлях у професію. Професійний журналіст перезнайомився з керманичами провідних ЗМІ, та прослухав курс лекцій по економіці і політиці, який буде корисний кожній освітченій людині. А люди, які далекі від журналістики, проте мають хист до письма, отримали можливість позбавитись від класичних помилок та "спотикання язика" під час роботи над текстом" , - розповідає Дмитро Раімов, засновник та куратор Вільної школи журналістики

[L]

Куратори школи вважають "перлиною" нової программи курс лекцій з арт бізнесу та сучасного українського мистецтва. Повернення в Україну професійної мистецької критики – одне із стратегічних завдань школи.

По завершенню навчання, випускники: будуть ознайомлені із стандартами підготовки новин усіх провідних видань, оволодіють основами письменницької майстерності та копіратингу, пройдуть стажування у діючій редакції та розроблять власний проект ЗМІ (у якості випускної роботи).

Бізнес-сніданок з економістом Еріком Найманом

Програма побудована на найвищому рівні. Теми лекцій та семінарів пропонують самі викладачі. Викдати запрошені 19 спеціалістів. Всього програма розрахована на 21 заняття.

Заняття проходять у вечірній час, два рази на тиждень: понеділок і середа з 19.30 до 21.30 у центрі Києва (вул. Бассейна 2а, бізнес центр Арена Сіті).

Для вступу на программу необхідно зареєструватись. Вартість навчання - 1 600 гривень за весь курс. Подробиці про вартість навчання та програму на сайті школи www.journalism.org.ua та за телефоном 044 362 28 36, 067 462 14 77

Викладачі курсу:

Віталій Портніков, головний редактор TBi

Євген Кісельов, керівник інформаційних проектів телеканалу Інтер

Андрій Гоголев і Валерій Калниш (генеральний директор та головний редактор Коммерсант Україна)

Вадим Денисенко, директор по контенту "Сегодня мультимедіа"

Антон Подлуцький, шеф редактор РБК Україна та інші, докладний перелік викладачів

Відео однієї з лекцій школи: Віталій Портніков "Журналістика епохи авторитаризму: чи є вибір?" тут