Студенти Гарварда покарані за списування

— 4 лютого 2013, 08:45

Як йдеться в посланні адміністрації, яку цитує Бі-бі-сі, підозри в списуванні виникли минулого року, коли викладач одного з ввідних політологічних курсів виявив однакові відповіді в підсумкових письмових роботах.

За даними університетської газети Harvard Crimson, курс "Введення в Конгрес" відвідувало 279 студентів, і 125 з них стали об'єктом розпочатого розслідування.

"Більше половини" з цих учнів, за підсумками розслідування, відсторонені від занять на різні періоди часу (в Гарварді такі санкції зазвичай діють від двох до чотирьох семестрів).

З решти ще близько половини покарані випробувальним терміном, інших вважають ні в чому не винними.

Після іспиту багато хто скаржився на те, що його правила були незрозумілі, а сам престижний університет критикували за те, як проводилося розслідування.

У списуванні підозрювалися, серед інших, студенти, що входили до спортивних команд Гарварду. Двох капітанів баскетбольної збірної університету виключили з команди; в університетській газеті також повідомлялося, що серед підозрюваних у списуванні були гравці команд з американського футболу, бейсболу та хокею.

Декан Сміт повідомив, що в університеті засновано спеціальний комітет, який розробить рекомендації щодо заохочення чесності серед студентів.

"Настав час для спільних роздумів і дій. Створити таке співтовариство, в якому студенти вчаться, а ми все процвітаємо як вчені, - це наша відповідальність", - підкреслив адміністратор.

Реклама:

Головне сьогодні