Google погодився заплатити газетам за те, що їх індексує

— 4 лютого 2013, 12:23

Такий жест компанії є наразі найбільш щедрим досягненням у справах про захист авторських прав між європейськими видавцями та інтернет-пошуковиком, пише Financial Times.

Про цю угоду ввечері в п’ятницю оголоси французький президент Франсуа Олланд і керівник Google Ерік Шміт. Переговори по врегулюванню цього конфлікту тривали два місяці.

Крім цього, Google пообіцяв розвивати стосунки з французькими видавцями, публікувати на їх сторінках рекламу і ділитись прибутками від неї.

Французькі ЗМІ вимагали, щоб Google платив за відображення врізок текстів і посилань на статті у газетах.

Президент Олланд погрожував прийняттям законів, які б змусили Google ділитись прибутками, які компанія отримує від того, що відображає посилання на французькі ЗМІ, якщо інтернет-гігант не піде на поступки видавцям.

Але Google відкидав ці вимоги і погрожував тим, що перестане індексувати французькі ЗМІ. Зрештою, після двох місяців пеерговорів, сторони підписали вже згадану угоду.

Така угода для Google вже не нова, раніше компанія уклала її з Бельгійськими газетами. Попереду ще врегулювання аналогічної ситуації у Німеччині.

Реклама:

Головне сьогодні