Тест

13-річний киянин переміг у конкурсі від Google

Всього у конкурсі із розробки комп'ютерних програм взяли участь 334 учасники з 36-ти країн світу. Протягом всього конкурсу студенти виконали 1925 завдань.

Як повідомляє офіційний сайт конкурсу, у якості призу, 20-ка найкращих побуває у головній штаб-квартирі Google у Каліфорнії, де познайомиться з інженерами корпорації. Крім того, їх запрошено на урочисту церемонію вручення премій.

Ілля Ковалевський. Фото з персональної сторінки ВКонтакте

Для більшості учнів це було перше знайомство з розробкою програмного забезпечення з відкритим кодом. У рамках змагань "Google Code-in" учні працювали разом з провідними спеціалістами Open Source організацій, які формували для учасників найрізноманітніші завдання для виконання.

В результаті, кожна з 10 організацій-наставників, що займаються розробкою програмного забезпечення з відкритим кодом, обрала двох учасників, які стали переможцями від цих організацій на основі студентської роботи, яку вони виконували протягом семи тижнів конкурсу.

Google Code-in - конкурс, метою якого є виявлення талановитих у сфері програмного забезпечення школярів. Google Code-in співпрацює із багатьма організаціями, які мають великий досвід, як у розробці комп'ютерних програм, так і у кураторстві та наставництві студентів.

Українська правда. Життя