До США наближається найпотужніша за останні 35 років снігова буря

— 8 лютого 2013, 09:45

Американські авіакомпанії скасували понад 1,7 тис. запланованих на п'ятницю рейсів, повідомляє Інтерфакс.

Порушено роботу низки великих аеропортів, у тому числі в Нью-Йорку, Чикаго і Бостоні. Штат Массачусетс призупинить рух поїздів і обговорює питання про закриття доріг.

Авіаперевізник US Airways попередив, що затримки і відміни рейсів торкнуться не менше 20 міст.

У ряді міст, включаючи Нью-Йорк і Бостон, за п'ятницю і суботу, як очікується, може випасти до двох футів снігу (майже 61 см), попереджають американські метеорологи. Їхні європейські колеги дають оцінку в 20 дюймів (більше 50 см) для Нью-Йорка.

Швидкість вітру може досягти 35 миль на годину (15,6 м/с) з окремими поривами до майже 65 миль на годину (більше 29 м/с). Синоптики прогнозують початок снігопаду на ранній ранок п'ятниці за місцевим часом (14-15 за київським часом).

"Таке відбувається не кожен день. Це буде дуже небезпечна зимова буря", - заявив метеоролог Національної метеорологічної служби США в штаті Массачусетс Алан Данхем.

Американці не тільки в Новій Англії, але й сусідніх Пенсільванії і Делавері почали закуповуватися продуктами, водою, ліхтариками, свічками і батарейками, і готуватися до того, що їм доведеться залишитися вдома на кілька днів.

У Бостоні, Провіденсі та інших містах будуть закриті всі школи, а мер Нью-Йорка Майкл Блумберг закликав городян не залишати будинки в п'ятницю і найближчими вихідними. За словами мера, Нью-Йорк тримає напоготові снігоприбиральну техніку та 250 тис. тонн солі для розчищення доріг після снігопаду. У грудні 2010 року снігопад набагато меншого масштабу повністю паралізував місто, що призвело до різкої критики Блумберга і його команди.

Ряд компаній дозволив співробітникам залишитися вдома і працювати віддалено. Останній раз з подібними сніговими заметами північний схід США стикався в лютому 1978 року.

Регіон ще не встиг до кінця оговтатися від попереднього стихійного лиха - урагану (або "Супершторму", як охрестили його в США) "Сенді".

Реклама:

Головне сьогодні