Закохані дивують: нічний пікнік на цвинтарі чи футбольний стадіон на двох

Повна машина квітів, переодягнений пам’ятник із табличкою "Будь моєю дружиною", інсценування грабунку з метою покласти у сумочку коханій подарунок, або ж записати для неї пісню... На які вчинки та сюрпризи штовхає нас любов?

Зіниці розширені, долоні помітно пітніють, а серцебиття частішає... Не потрібно йти до лікаря – це кохання! Саме воно штовхає на божевільні вчинки та неймовірну, просто дитячу відвертість та щирість. І справді, хоч зірку з неба дістати готові!

"Чоловік виніс на дах стіл, а столове приладдя заховав у ліфтовій і чекав вечора"

Сюрпризи можна влаштовувати власними силами, не лише за допомогою спеціальних агенств.

"Ми обоє захоплюємось фотографією. Для мене велике задоволення як і фотографувати, так і бути з іншої сторони об'єктиву. І про це знає мій коханий! Тому він домовився з фотографом і запросив мене на фотопрогулянку. Ми фотографувались в центрі міста, у Ботанічному саду, а завершилась зйомка несподівано – на терасі ресторану, – розповіла „Українській правді. Життя" киянка Маргарита. – Я навіть не встигла отямитись! На мене чекав красивий стіл з видом на місто, слова кохання, пропозиція руки і серця, обручка і величезний букет троянд...".

Руслан освітчився Маргариті під час фотосесії

І весь цей незабутній момент, за словами нашої співрозмовниці, залишився на фотографіях.

Киянка Марина Кірова також має свою незабутню історію.

"Це сталося в спекотний червневий вечір майже 3 роки тому. Ми тоді зустрічались всього 7 місяців, – пригадує Марина. – Ми приїхали до мого тепер вже чоловіка додому перекусити, а він мене закрив у кімнаті сказав, щоб я не виходила". Як розповідає дівчина, з кухні було чутно дзвін посуду та пахло чимось... пригорілим.

"Я здогадалась, що він готує мені вечерю", – посміхається Марина.

Потім закоханий хопець заметушився і почав частенько вибігати з квартири в підїзд чим ще більше заінтригував кохану.

"Потім він зав’язав мені очі і повів на дах будинку, – розповідає наша співрозмовниця. – На останніх сходинках розв’язує очі і я бачу перед собою накритий стіл з їжею, красиве сервірування, свічки, музика.... Я була шокована, а він мені каже: „Кохана, я не можу без тебе жити, виходь за мене!".

Марина отримала пропозицію руки і серця на даху будинку

Як розповіла Марина, чоловік приготував у той вечір рис і пригорілу рибу, яку вона не любила, але тоді видалась дуже смачною. „Ми пили біле вино, під ногами був центр Києва, а над нами – зоряне небо, – пригадує дівчина. – Потім я дізналась, що чоловік все організував з другом ще вдень: виніс на дах стіл, а столове приладдя заховав у ліфтовій і чекав вечора".

Через два місяці пара одружилась. Втім, чоловік продовжує дивувати Марину й по сьогоднішній день.

"То запросив мене на нічний пікнік на закинутий цвинтар, де відкривався вид на старий Поділ, то колготки зашивав на 8 березня. Я помітила маленьку дірочку, а магазини не працювали, – сміється наша співрозмовниця. – А коли ми відпочивали в Єгипті, приніс невідомо звідки величезний пальмовий листок і махав ним, поки я лежала в басейні, щоб мені не було спекотно".

Романтика у київському планетарії

Втім, деякі закохані обирають складніші варіанти того, як здивувати свою другу половинку. Часто, аби з цим впоратись, звертаються до агенцій.

Вечеря в оранжереї київського Ботанічного саду, кінотеатр на двох із шампанським при свічках, романтичний вечір лише вдвох у музеї, сніданок у ліжко, побачення тет-а-тет на футбольному стадіоні з виїзною вечерею, плавання на справжній гондолі...

"Найбільш "врожайні" дні для нас – це звісно день Святого Валентина та 8 березня. Але це можуть бути і просто вихідні, – розповів "Українській правді. Життя" представник організації побачень та романтичних вечерь Дмитро Чудаков. – Гадаю, до десяти замовлень на День Валентина у нас буде".

Вже зараз закохані готують оригінальні сюрпризи для своїх коханих. Для прикладу, одна пара на днях забронювала у столиці цілу ковзанку лише для двох. Просто на кризі для закоханих організують романтичну вечерю при свічках та з музикою. Інша пара в День Валентина вечерятиме в... київському планетарії. Тут зізнатись у коханні можна не лише під місяцем, але й подарувати тисячі зірок коханому чи коханій. Усю галактику закохані спостерігатимуть під вино, шоколад та фрукти, – кажуть організатори.

70% наших клієнтів – це чоловіки, 30% - жінки

Здивувати свою половинку – задоволення не з дешевих. Мінімальна вартість замовлення складає 2000 гривень. „Це включаючи оренду приміщення чи території, де все буде відбуватись, оформлення, декорування, сервірування і так далі. Транспорт оплачується окремо. Поїдете хоч на мотоциклі!", – каже наш співрозмовник.

За словами Дмитра Чудакова, основні їхні клієнти – непідробні романтики 25-30-ти років, які вже знайшли себе у житті, працюють і достатньо заробляють, аби дозволити собі зробити дорогий сюрприз коханій чи коханому. Втім, серед грошовитих клієнтів трапляються і звичайні студенти та менеджери середньої ланки.

"70% наших клієнтів – чоловіки, 30% - жінки, - продовжує Дмитро Чудаков. – Дівчата зазвичай замовляють оригінальне привітання з днем народження, а чоловіки – романтичну вечерю на даху будинку чи плавання на гондолі".

Любов сліпа?

Звісно, саме день Валентина більшість закоханих обирає для освічення в коханні, а то й пропозиції руки та серця. Втім, психологи застерігають і стверджують: перед тим, як запропонувати руку та серце потрібно переконатись, що справді любиш.

"Слід відрізняти любов від закоханості. Любов може переживатися по-різному, але як правило, вона більш тривала. Це більш стабільне відчуття, аніж закоханість, – розповіла "Українській правді. Життя" психолог, психотерапевт Наталя Трушина. – А закоханість – це почуття, яке характеризується "гострим" протіканням – вона триває від кількох днів до 2 років, а потім трансформується в кохання чи затихає. І саме закоханість дуже часто приводить до різних негативних відчуттів, переживань".

За словами психолога, в час закоханості ми зачаровуємося людиною, і бачимо в ній тільки найкращі якості, та не помічаємо вад. Така закономірність стосується не тільки чутливих або надто мрійливих людей, а кожного з нас – бо закоханість впливає на людину навіть на фізичному рівні.

"І коли завершується цей емоційний сплеск, виявляється, що в об’єкта нашого обожнювання є певні вади, які в стані закоханості ми не помічали, або не хотіли помічати, – продовжує наша співрозмовниця. – Це може призвести до різних складних, болючих переживань, та навіть розриву стосунків".

Фото на титулі надане компанією "Original Date"

Реклама:

Головне сьогодні