Новий додаток для смартфонів аналізуватиме сечу

— 1 березня 2013, 10:14

Додаток Uchek перевіряє наявність симптомів 25 різних захворювань. Воно допоможе в діагностиці та лікуванні в країнах, що розвиваються, пише Бі-бі-сі.

У цих регіонах все частіше говорять про використання мобільних телефонів для порятунку життя людей.

Сечу можна буде перевірити на наявність 10 речовин, серед яких глюкоза, білки і нітрити.

Додаток допоможе визначити ряд захворювань, серед яких цукровий діабет, зараження сечових шляхів, рак, проблеми з печінкою. Воно також буде давати загальну інформацію про стан здоров'я користувача.

Для проведення дослідження тест-смужку необхідно занурити в досліджувану рідину.

Залежно від хімічного складу, індикатор забарвиться в певний колір. Досить буде запустити додаток, направити камеру на смужку, і комунікатор зчитає з неї інформацію.

Крім мобільного пристрою користувачам також будуть потрібні спеціальні тест-смужки.

Крім індивідуальних користувачів додаток будуть використовувати в одній з лікарень в індійському місті Мумбаї, де його точність будуть порівнювати з приладами в лабораторіях.

"Якщо додаток буде справно працювати, ми зможемо його використовувати в" клініках на колесах. Замість того, щоб купувати прилад за 10 тис. доларів, лікарі зможуть використовувати свої смартфони", - сказав Інгавале.

В даний час Uchek доступний тільки для користувачів iPhone, але скоро буде версія і для андроїд, говорить Інгавале.

Він сподівається, що в недалекому майбутньому смартфони стануть дешевше і будуть доступні для більшої кількості людей
"Я дзвоню вам по андроїд, який я купив на вуличному ринку в Індії за 100 доларів. У майбутньому всі телефони будуть дешевими, і всі вони будуть смарт", - прогнозує Мишкін Інгавале.

Реклама:

Головне сьогодні