Тест

У Німеччині з`являться туалети "унісекс"

Скрізь, де це можливо, крім роздільних туалетів для чоловіків і жінок з'являться і відповідні зручності для всіх людей - включаючи тих, хто не зараховує себе до жодної статі, повідомляє Inopressa із посиланням на Tageszeitung.

Планується не будувати нові туалети, а міняти знаки на одному з приміщень, раніше призначених виключно для чоловіків або жінок. Тому нововведення з'явиться тільки у великих установах, де громадських туалетів було більше двох. Однак, за словами розробниці відповідного депутатського запиту Лєни Рорбах, це дуже важливо для тих, хто "не вписується в бінарну гендерну систему", адже "кожен раз, коли вони заходять в яку-небудь будівлю, їм навіюється думка, що вони не повинні існувати".

За її словами, найбільшою проблемою для так званих "інтерсексуалів" є не відсутність туалетів "унісекс", а проведені в дитинстві операції, що перетворюють їх у представників тієї чи іншої статі, проте це на районному рівні змінити не можна.

За словами Міхаеля Бандта, співробітника громадської організації "Лямбда" з надання допомоги представникам ЛГБТ серед молоді, введення туалетів "унісекс" важливо в школах, оскільки "школа - це примусове розміщення в певний контекст, з якого не можна вирватися".

В інформаційному відеоролику "лямбда" наводиться сюжет про транссексуалку, яка не хоче переодягатися в чоловічий роздягальні і не приймається однокласницями в жіночій роздягальні.

За словами Брандта, повинні існувати і роздягальні "унісекс", але і туалети "унісекс" були б важливим сигналом: "Школа усвідомлює проблему і реагує на неї, і молоді люди відчувають, що їх приймають".

Також, за словами представника піратської партії в районному парламенті, в туалетах "унісекс" також повинні бути столики для сповивання, щоб батько міг переповити немовля, не заходячи до жіночого туалету.