Ватикан: почалися дні без Папи

— 1 березня 2013, 16:41

Цей період - це перехід від одного "папства" до іншого, пише The Daily Telegraph.

У Ватикані, спеціально до цієї події навіть випустили поштові марки. На них зображено смугасту парасольку та схрещені під нею ключі, а також словосполучення "Sede Vacante", Ватикан і дату, прописану римськими цифрами.

Ціна поштової марки складає 70 євроцентів для Італії, 85 - для Європи і Середземномор`я, 2 євро для Африки, Азії та США та 2,5 євро для Австралії.

У ці "перехідні" дні (не більше 20-ти) відповідальні особи забезпечують роботу Святого Престолу та займаються організацією конклаву, щоб обрати наступника Бенедикта.

Щойно призначений деканом, кардинал Анджело Содано, офіційно скликав кардиналів у Ватикан для того, щоб вони взяли участь у конклаві. По-суті це є формальністю, адже вони всі і так вже там.

[L]В свою чергу, щойно призначений камерленго (одна із вищих придворних посад, яка фактична є головною, на період відсутності Папи) кардинал Тарчізіо Бертоне "запечатав" апартаменти Папи у Апостольському Палаці. Їх не відкриють до обрання нового Папи.

З 8-ої вечора четверга (28-го лютого), коли завершилося правління Бенедикта, кожен начальник відділу у Ватикані втратив роботу, - за винятком тих, чиї офіси мають вирішальне значення для нормального функціонування у перехідний період.

У понеділок почнуться офіційні засідання кардиналів, щоб встановити дату для проведення конклаву і обговорити проблеми, що стоять перед церквою.

Реклама:

Головне сьогодні