Потрапити до Європи можна буде лише за відбитками пальців?

— 4 березня 2013, 16:47

Про це повідомляє видання Tageszeitung, яке цитує Inopressa. Дані передбачається зберігати в автоматичній системі обліку, доступної в тому числі і поліції. На введення колосальної бази даних ЄС збирається витратити 1,1 млрд. євро.

Выдповідну пропозицію в Брюсселі внесла Єврокомісар з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем. Мальмстрем виступає за введення повністю автоматизованої системи перевірок, де зберігалися б всі паспортні та дактилоскопічні дані.

За її словами, так було б легше відстежувати тих людей, що знаходяться в ЄС довше дозволених 90 днів. За даними Мальмстрем, їх кількість оцінюється в 1,9 - 3,8 млн. осіб.

За словами депутата Європарламенту від партії "зелених" Ска Келлера, база даних не допомагає встановити місцезнаходження людини, тому така система має сенс тільки при дуже істотному посиленні вуличного паспортного контролю. Інакше мільярдний проект дасть ЄС тільки "гарну статистику", каже депутат.

За даними видання, інформація про тих, хто в'їжджає, повинна буде зберігатися протягом півроку, а у разі перевищення допустимого терміну перебування - до п'яти років.

Люди, які подорожують часто, наприклад бізнесмени або студенти, повинні будуть після ретельної перевірки отримувати чіп, що дозволяє в'їжджати в ЄС автоматично, без додаткового контролю.

Пропозиція Мальмстрем буде представлено урядам 27 країн ЄС і Європарламенту. "Сесілія Мальмстрем сподівається, що нова система буде введена максимум у 2018-ому році", - повідомляє видання.

Реклама:

Головне сьогодні