У Трускавці з`явиться статуя Христа - точна копія Бразильського. Фото

— 5 березня 2013, 13:58

Дане питання на своєму засіданні 28 лютого розглянув Виконавчий комітет Трускавецької міськради, повідомляють Українські новини.

Своїм рішенням міськрада рекомендувала визначити територію під скульптуру та визначити земельну ділянку.

Ініціатор встановлення фігури, місцевий мешканець Ігор Кісак повідомив, що скульптура буде точною копією відомої у всьому світі фігури Христа в Ріо-де-Жанейро. Загальна висота скульптури буде 12 метрів: висота фігури Христа - дев'ять метрів, висота постаменту - три метри. Встановлена вона буде також на горі.

За словами ініціатора, дану ідею він виношував кілька років і за цей час заручився підтримкою Церкви і мешканців Трускавця. Здалеку фігура буде нагадувати хрест. Кіcак проти того, щоб гроші на спорудження збирали з коробками по церквах, щоб потім ніхто не звинуватив ініціаторів у шахрайстві.

"Все буде прозоро. Буде відкрито рахунок, на який надходитимуть кошти. Нарешті, є фізичні особи, які готові профінансувати певні види робіт", - сказав він.

Також Кісак сподівається, що спорудження статуї Ісуса Христа буде не тільки трускавецьким проектом, але і проектом Львівської області, яка теж долучиться до фінансування всіх робіт.

Реклама:

Головне сьогодні