ФБР опублікувало документи про шантаж Уітні Х'юстон

— 6 березня 2013, 10:31

Опубліковані документи стосуються справи, порушеної за фактом шантажу, а також листів з погрозами, які отримувала співачка, пише Бі-бі-сі.

Федеральне бюро розслідувань опублікувало листи шанувальників Х'юстон і результати слідства у справі про вимагання грошей за нерозголошення інформації про особисте життя співачки.

Бюро не виявило складу злочину та свідоцтв, що фанати погрожували співачці фізичною розправою.

Як видно з опублікованих документів, у 1992 році, після весілля Х'юстон з вокалістом групи New Edition Бобі Брауном, близький друг співачки нібито почав шантажувати її, погрожуючи розголосити якусь інформацію особистого характеру, і вимагав 250 тисяч доларів за збереження таємниці.

В ході слідства по цій справі агенти ФБР допитали Уїтні Хьюстон в її офісі в Нью-Джерсі, але опублікований запис розмови був сильно відредагований.

[L]У 1999 році Уїтні Х'юстон отримала з Нідерландів кілька листів і касет з аудіозаписами, в яких, на думку співачки, містилися погрози.

Інший шанувальник Уїтні Х'юстон зі штату Вермонт надсилав співачці любовні листи протягом 17 років. В цілому він відправив більше 70 повідомлень.

В одному з листів він зізнався, що хотів публічно заявити про свою любов через засоби масою інформації, але боявся, що це може зашкодити репутації співачки.

Він написав: "Мене лякає, що в мене може з'явитися ще якась божевільна ідея, яка буде ще гірше, ніж ця. Такою божевільною ідеєю я можу нашкодити кому-небудь і зрозуміти, наскільки це було нерозумно, тільки коли справу вже зроблено" .

Документи були опубліковані у відповідь на запит журналістів, зроблений відповідно до американських законів про свободу інформації.

Співачка померла 11 лютого минулого року в ванній готельного номера в Лос-Анджелесі напередодні церемонії вручення премій "Греммі". Поліція пізніше повідомила, що вона потонула у ванні через серцевий напад, що трапився після вживання кокаїну.

Реклама:

Головне сьогодні