В уряді збираються змусити дітей рухатися

— 7 березня 2013, 10:35

Відповідний законопроект схвалено на засіданні уряду 6 березня 2013 року, повідомляє прес-служба Кабміну.

Метою законопроекту є прийняття Загальнодержавної соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2013-2017 роки, яка спрямована на створення умов для впровадження здорового способу життя, залучення широких верств населення до масового спорту та розвитку спорту вищих досягнень

Як зазначив міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, "виконання програми дасть можливість поступово збільшити рухову активність дітей і молоді до 8–12 годин на тиждень".

Окрім того, за словами Сафіулліна, програма допоможе залучити до змістовного дозвілля та відпочинку населення, зокрема молодь, із щорічним збільшенням на 1-2% рівня охоплення населення руховою активністю до 30 хвилин щодня.

Також, як повідомив міністр, за допомогою програми уряд збирається залучити до 20% дітей та молоді віком від 6 до 23 років до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах і створити умови для розвитку резервного спорту та поповнення основного складу національних збірних команд.

Як відомо, президет Віктор Янукович зробив зауваження міністру освіти Дмитру Табачнику за занепад у сфері дитячих спортивних шкіл.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні