Найбільше українських дітей всиновлюють американці

— 2 квітня 2013, 14:41

Про це повідомляє прес-служба Віктора Януковича з посиланням на Уповноваженого президента з прав дитини Юрія Павленка.

Так, у 2012 році з 806 українських дітей, усиновлених іноземцями, 480 були усиновлені громадянами США. Загалом на консульському обліку в цій країні перебувають 8250 усиновлених дітей-громадян України, які не досягли повноліття.

Водночас Павленко заявив, що усиновителі невчасно надають звіти про умови проживання та стан здоров’я усиновленої дитини до дипломатичних установ України у США.

У 2012 році з понад 3 тисяч необхідних звітів надійшло тільки 44%, в попередні роки звітність була на рівні 25%.

За результатами перевірки діяльності працівників консульських установ Посольства щодо здійснення нагляду за дотриманням прав українських дітей, усиновлених громадянами США, Павленко планує ініціювати зміни у законодавство, які мають покращити нагляд всиновленими дітьми.

Як пояснив Павленко "звіт про умови проживання та стан здоров'я усиновленої дитини" та "нагляд за дотриманням прав усиновлених дітей" не є тотожними.

Щоб бути впевненими, що дитина реально проживає в комфортних умовах, представники України повинні або особисто зустрічатися з дитиною, або отримувати якісні і змістовні звіти американських соціальних працівників, уповноважених на це місцевими органами влади США, наголосив він.

Адже бувають ситуації, коли діти страждають від насильства у сім’ї, а звіти від батьків при цьому надходять вчасно, зазначив Павленко.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні