84% українців проти вільного продажу зброї

— 4 квітня 2013, 11:42

Про це свідчать підсумки опитування, проведеного компанією Research&Branding Group на замовлення "Українських новин"

У респондентів запитали, наскільки вони згодні або не згодні із твердженням, що легалізація володіння зброєю і її вільний продаж спровокує сплеск масового насильства.

При цьому 14,1% опитаних відповіли, що вони і згодні і не згодні із цим твердженням, а 8% - загалом не згодні.

Крім того, 83,9% українців виступають проти надання громадянам України права на придбання, зберігання й легальне носіння зброї з метою особистої безпеки.

В учасників дослідження запитали, чи потрібно сьогодні українцям надати право на придбання, зберігання й легальне носіння зброї з метою особистої безпеки.

При цьому 7,8% опитаних уважають, що українцям потрібно надати таке право, а 8,3% не змогли відповісти.

74,5% респондентів на питання, чи згодні вони із твердженням, що легалізація володіння зброєю і її вільний продаж сприятиме падінню вуличної злочинності й підвищить рівень громадського порядку й безпеки, відповіли, що загалом не згодні, 15% - і згодні і ні, а 10,5% - загалом згодні.

Крім цього, респондентів запитали, чи доводилося їм колись користуватися вогнепальною зброєю.

На це 45,7% опитаних відповіли, що не доводилося й вони не збираються цього робити, 32,8% - не доводилося, 15,6% - доводилося, 4,2% - не доводилося, але хотілося б спробувати, а 1,7% не змогли відповісти.

Також було поставлено запитання, чи доводилося респондентам або членам їх сімей протягом останнього року потрапляти в ситуацію, у якій виникала загроза особистій безпеці, безпеці близьких.

87,7% респондентів відповіли, що загалом ні, 9,6% - загалом так, 2,7% не змогли відповісти.

Водночас на питання про задоволеність рівнем особистої безпеки 49,7% опитаних відповіли, що загалом задоволені, 40,2% - загалом не задоволені, а 10,1% не змогли відповісти.

Крім цього, в учасників опитування запитали, яким чином вони насамперед планують підвищувати ступінь особистої безпеки й безпеки своєї сім'ї.

43,9% опитаних відповіли, що нічого не будуть робити для цього, 15,3% - заведуть сторожового собаку, 12,8% - поставлять броньовані двері в будинку, 11,3% - будуть носити із собою засоби безпеки (газовий балончик, ніж), 8,7% - встановлять сигналізацію в будинку, 6,9% - застрахують життя й майно, 6,3% - вивчать прийоми самооборони, 2,2% - придбають зброю, 12,7% не змогли відповісти.

У рамках дослідження було опитано 2 079 респондентів по всій Україні, теоретична похибка вибірки не перевищує 2%.

Реклама:

Головне сьогодні